HOE GEEF JE DE BESTE PRESENTATIES?

HOE GEEF JE DE BESTE PRESENTATIES?

mrt 27, 2019 Algemeen by Maarten

Hoe geef je de beste presentaties? In bijna elk beroep is het relevant en ook bijna bij elke opleiding heb je het nodig; presenteer skills. Alleen dit vind niet iedereen even makkelijk. Ook ik kan soms vol afgunst kijken naar die ene collega of klasgenoot die zonder moeite presenteert. Daarom heb ik een tijd lang gekeken naar hoe je beste kan presenteren en waar je rekening mee moet houden tijdens het geven van de presentatie. Na het uitzoeken van deze tips kwam ik er achter dat mijn presentaties een stuk beter werden. Dit gaf mij zoveel extra zelfvertrouwen en geluk dat ik deze tips ook graag met jullie wil delen. Daarom presenteer ik aan jullie: ”hoe geef je de beste presentaties?”

Presentatie USB stick – Hardop voorlezen

Mensen die iets aan het voorlezen zijn terwijl ze lachen

Heel veel mensen blijven de fout maken dat ze niet genoeg hardop de presentatie hebben geoefend. Als je de presentatie zelf 5 keer hardop voorleest dan kan je alle zinnen die niet lopen er zelf al uit vissen. Ook heb je na het aantal keer voorlezen meer zelfvertrouwen en weet je ook al goed wat de opbouw van je presentatie is. Als je het hardop gaat voorlezen kan je ook één van je vrienden vragen om mee te luisteren. Dit zal er voor zorgen dat er vier oren luisteren naar je presentatie. Hierdoor weet je bijna zeker dat alle fouten sowieso uit de presentatie zijn gehaald.

USB stick

USB stick bovenop een laptop ligt

Een fout die ook het grootste gedeelte van de menigte maakt is het online opslaan van de presentatie. Heel vaak resulteert dit in dat je net voor het begin van de presentatie nog stres moet hebben over het downloaden van je powerpoint. Daarom is de ideale oplossing een USB Flashdrive. Je hoeft dan alleen maar de USB stick in de computer te stoppen, het juiste bestand erbij te pakken en je kan starten. Dit scheelt je een hoop stres en dit zal dan uiteindelijk er ook voor zorgen dat je met meer rust je presentatie in gaat. Een USB stick is ook handig als je een presentatie moet geven op een toepassing van iemand anders. Door het gebruik van de USB stick kan je dus ongemakkelijke situaties voorkomen.

Presentatie USB stick – Goede PowerPoint op jouw USB-stick

Vrouw die presenteert in een klaslokaal

Iets wat je van te voren heel veel zelfvertrouwen kan geven is een goed verzorgde PowerPoint. Ik heb laatst met YouTube ernaast een klein beetje uitgezocht hoe dit programma nou echt werkt. Tijdens dit onderzoek kwam ik er achter dat PowerPoint je echt een zee van opties aanbied qua indeling en ontwerp. Omdat mensen zo visueel zijn ingesteld is het dus ook juist belangrijk dat je gebruik hiervan maakt als je echt goed wilt presenteren. Ga dus vooral even online kijken naar het maken van animaties in je PowerPoints en blaas je publiek omver met een presentatie die een verhaal verteld in plaats van het alleen verschaffen van informatie.

Conclusie

Ik hoop dat deze drie tips je verder helpt met het maken van de goede presentatie. Maar ik wil je ook nog meegeven dat het belangrijkste bij het geven van een presentatie je uitstraling is. Als je jezelf goed voorbereid hebt mag je vertrouwen in jezelf hebben. Dit zal je een stuk zelfverzekerder over laten komen en je publiek overtuigen om ook in jou te geloven.

Geef een antwoord